DiningSix favoritmenu
Instruktion vejledning
Hvad skal bruges :
– 2 stk. Skærebræt
– 1 stk. børd kniv
– 1 stk. kniv til at skære kød
– Diverse tagtøj til at sætte i fadene.
Forberedelse af kolde elementer
– Start med at sæt de kolde ellementer på bordet eller din buffet.
– Sæt tagtøj i de kolde ellementer.
– Skær derefter brødet.
Forberedelse af de varme elementer
– Kort før i spiser åbner i varme kasserne og tager de varme elementer ud.
– Kartofler, kylling og sovs er klar til servering.
– Oksekødet skal skæreres se guide neden for : Tryk her
Efter maden
Fade, skåle etc. skal være skrabet og skyldes fri for madrestere.
Fade, skåle etc. sættes derefter direkte tilbage i termokasserne.
Termokasserne må ikke lukkes helt tæt – lad dem stå på klem.
OBS! Find gerne én i selskabet, der har styr på at skære kød ud. Hvordan kødet skæres ud, er afgørende for mørheden. En god hovedregel er, at man altid skærer MOD kødfibrene. Skær kødet i den ønskede tykkelse (vi anbefaler 0,5 cm eller tyndere). Det er vigtigt at give kødet rigeligt med salt efter udskæringen.
Menukort
Vil du have menusedler til bordet så print dem her. Det er A4, som passer til den almene printer. Så er der en klippelinje, så du får 4 A6 menuer klar til bordopdækningen
Hvordan skærer du kødet
Hvordan kødet skæres ud, er afgørende for mørheden. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skære kødet ud. Der findes ikke to stykker kød, der er helt ens.
Derfor er det vigtigt at understrege, at vores guide er vejledende. Det er vigtigt, at du kigger på fibrene i kødet. En god hovedregel er, at man altid skærer mod og IKKE langs med kødfibrene. Du kan se og læse om vores fire vejledende steps på billedet herunder.
1. Start med at dele stegen på midten, som vist på billedet.
2. Du har nu to dele. Stegen har en “hale” og et “hovedstykke”.
- Halen er den ende, hvor kødet snævrer lidt ind (delen, der ligger til venstre på brættet).
- Hovedstykket er den ende hvor kødet er bredest i begge ender (Delen, der ligger til højre på brættet).
Kig på fibrene i kødet inden du skærer. Sørg for at du skærer fibrene over og ikke skærer langs med fibrene.
3. Start med at tage hovedstykket og drej det 90 grader på skærebrættet. Skær nu stegen på tværs af stegens korteste side, som vist på billede 3. Vi anbefaler at skære skiverne ca. 0,5 cm.
4. Tag nu halen og skær skiverne fra den bredeste til den smalleste ende, som vist på billede 4. Hold øje med kødfibrene undervejs. Hvis halen “drejer”, skal du højst sandsynligt følge dens bue under udskæringen.