Læs guiden godt igennem, når du modtager din julemiddag og tjek om alt er kommet med i din levering.
Start tilberedningen en halv time før, I ønsker at spise:
- Tænd ovnen på varmluft 190° og lad den varme op til den er 190°
OBS! LÅG TAGES AF ALLE ELEMENTER, FØR DE SÆTTES I OVNEN
- Sæt både andelår & kartofler i ovnen
- Sæt minuturet på 15 minutter
- Når uret ringer, sæt nu andebrystet ind til andelår & kartofler
- Sæt minuturet på 10 minutter
- Sovsen varmes i en gryde
- Rødkålen lunes i en gryde
- Maden er færdig og tages ud af ovnen, når minuturet ringer
- Nu mangler du blot at skære andebrystet i skiver og anrette på fade eller tallerken, så er jeres middag klar!
OBS! Skær kødet i den ønskede tykkelse (vi anbefaler 1 til 0,5 cm). Det er vigtigt at give kødet rigeligt med salt efter udskæringen.
OVERSIGT OVER OVNTIDER PÅ 190°
Disse tider er vejledende, og det altid en god ide selv at mærke efter om maden er blevet varm, da ovne varmer forskeligt.
- Andelår: ca. 25 minutter
- Kartofler: ca. 25 minutter
- Andebryst : ca. 10 minutter
- Rødkål: ca. 10 minutter
- Sovsen: ca. 10 minutter